Sól Himalajska to sól ręcznie wydobywana u podnóża Himalajów. Oprócz Chlorku sodu zawiera ponad 80 różnych mikroelementów, w tym jod, magnez, cynk, żelazo i wapń niezbędnych w prawidłowym funkcjonowaniu organizmu ludzkiego. Delikatny smak i atrakcyjny biało- różowy kolor wzbogacą każdą potrawę. Nie zawiera żadnych zanieczyszczeń i jest przeznaczona do spożycia.Sposób użycia: stosować jak sól tradycyjną. Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) zaleca, aby dzienna dawka soli dla dorosłego człowieka nie przekraczała 5g (łyżeczka) zw wszystkich źródeł ( w tym sól zawarta w żywności). Składniki: sól himalajska gruba, substancja wzbogacająca: jodan potasu. Zawartość jodanu potasu 3,9 +/-1,3mg/100g soli.
Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu. Chronić od światła.
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają nam dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możesz zaakceptować wykorzystanie przez nas wszystkich tych plików i przejść do sklepu lub dostosować użycie plików do swoich preferencji, wybierając opcję "Dostosuj zgody".
W tym miejscu możesz określić swoje preferencje w zakresie wykorzystywania przez nas plików cookies.
Te pliki są niezbędne do działania naszej strony internetowej, dlatego też nie możesz ich wyłączyć.
Te pliki umożliwiają Ci korzystanie z pozostałych funkcji strony internetowej (innych niż niezbędne do jej działania). Ich włączenie da Ci dostęp do pełnej funkcjonalności strony.
Te pliki pozwalają nam na dokonanie analiz dotyczących naszego sklepu internetowego, co może przyczynić się do jego lepszego funkcjonowania i dostosowania do potrzeb Użytkowników.
Te pliki wykorzystywane są przez dostawcę oprogramowania, w ramach którego działa nasz sklep. Nie są one łączone z innymi danymi wprowadzanymi przez Ciebie w sklepie. Celem zbierania tych plików jest dokonywanie analiz, które przyczynią się do rozwoju oprogramowania. Więcej na ten temat przeczytasz w Polityce plików cookies Shoper.
Dzięki tym plikom możemy prowadzić działania marketingowe.