Sól himalajska to sól ręcznie wydobywana u podnóża Himalajów. Oprócz chlorku sodu zawiera mikroelementy, w tym żelazo, wapń i magnez niezbędne w prawidłowym funkcjonowaniu organizmu ludzkiego. Delikatny smak i atrakcyjny biało- różowy kolor wzbogacą każdą potrawę. Nie zawiera żadnych zanieczyszczeń ani dodatków i jest przeznaczona do spożycia.
Sposób użycia: Stosować jak sól tradycyjną. Światowa Organizacja Zdrowia [WHO] zaleca, aby dzienna dawka soli dla dorosłego człowieka nie przekraczała 5g (łyżeczka) ze wszystkich źródeł ( w tym sól zawarta w żywności).
Składniki: sól himalajska drobna, substancja wzbogacająca: jodan potasu. Zawartość jodanu potasu 3,9 +/-1,3mg/100g soli.
Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu. Chronić od światła.
Numer partii, Data, Kraj pochodzenia znajdują się na opakowaniu.
Składniki mineralne w 100g produktu | | |
Żelazo | | 5,21mg[37%]* |
Wapń | | 174,5mg[22%]* |
Magnez | | 136,3mg[36%]* |
*Dzienna Referencyjna Wartość Spożycia witamin i składników mineralnych [dla osób dorosłych]
Producent:Intenson S.A.
Całowanie 94g
05-480 Karczew
Masa netto 500gOpakowanie zbiorcze 8szt