Bio cukier kokosowy 200g
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Bio cukier kokosowy
Bio cukier kokosowy ma delikatnie słodki smak, zbliżony do słodkości brązowego cukru, z subtelnym karmelowym posmakiem. Składa się w 75% z sacharozy. Pozostałą część stanowi glukoza i fruktoza. Index glikemiczny cukru kokosowego jest stosunkowo niski, wynosi 35, więc nie powoduje skoków poziomu cukru i stężenia insuliny we krwi.
Bio cukier kokosowy pochodzącym z gospodarstw ekologicznych, w którym nie używa się środków chemicznych.
Sposób użycia: stosować jak cukier brązowy jako zamiennik cukru do słodzenia ciepłych i zimnych napojów, koktajli, deserów, do pieczenia i gotowania.
Składniki: 100% Bio cukier kokosowy.
Najlepiej spożyć przed: numer partii, data przydatności i kraj pochodzenia znajdują się poniżej na opakowaniu.
Przechowywanie: przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu.
Wartość odżywcza: |
na 100g |
%RWS* |
Wartość energetyczna: |
1619kJ / 387kcal |
|
Tłuszcz, w tym: |
0,2g |
|
-kwasy tłuszczowe nasycone: |
0,1g |
|
Węglowodany, w tym: |
96g |
37% |
-cukry: |
90g |
100% |
Błonnik: |
1,0g |
|
Białko: |
0,6g |
|
Sól: |
0,3g |
|
Żelazo: |
72mg |
514% |
*Referencyjna wartość spożycia dla osoby dorosłej (8400kJ/ 2000kcal)
Producent:
Intenson S.A
Całowanie 94g
05-480 Karczew
Masa netto 200g
Opakowanie zbiorcze 12szt